Kahvia vaan kuluu. Koko ajan on keitettävä lisää. Yritän sen avulla päästä tästä harmaudesta ja väsymyksestä eroon. Vaikeaa tuntuu olevan. 
Vauva valvottaa, ajatukset valvottaa, mies valvottaa... Plah. Saisipa jostain yhden kokonaisen päivän hotelliin, jossa saisi olla ihan yksin ja nukkua vaikka kellon ympäri. Se olisi mahtavaa. 

Poltin perjantaina tupakan. Ostin askin mieheltä salaa, kuin teini. Ostin pastillejakin, ettei hengitys haise tupakalle. Nyt se hiton aski on piilotettuna lenkkitakin taskuun. Hullua, aikuisiahan tässä tietääkseni ollaan ja silti minä käyttäydyin kuin teini. Kohta ostan varmaan itselleni saunasiideritkin salaa ja piilotan ne jonnekin vaatekaapin perälle. Hehe, no en nyt sentään.

Marraskuu.
Aina yhtä masentava ja harmaa. Olen alkanut miettiä olenko minäkin sellainen, olenhan syntynyt marraskuussa. Mmm, paha skorpioni. Pahin kaikesta. 
Marraskuu on siinä mielessä ikävä kuukausi, ettei sillä varsinaisesti ole mitään virkaa. Syksy on kääntymässä talveksi, puut ovat alastomia ja hyhmä sade kylmää koko maan. On pimeää, hyhmää ja harmaata. Ihmiset alkavat stressata Joulusta, myös minä. En ole ollut ikinä mikään Joulu-fani. En sekoa lokakuun puolessa välissä ja ala hulluna leipoa pipaareita. En pdä joulutortuista ja lahjojen miettiminen saa minut kaljuuntumaan. Ja kun vihdoin kampean kauppaan (yleensä päivää pari ennen Joulua) niitä lahjoja ostamaan niin huomaan, että samalla asialla on koko Suomi. Kaikki 5,5 miljoona ihmitä on änkenyt sinne samaan kauppaan ostamaan vielä muutaman pienen paketin. Painajaismaista. Jouluruokakin alkaa olla jo niin nähty. Porkkanalaatikko ja kylmäsavu- sekä graavilohi + mäti saavat minut hullaantumaan - siinä se. 
Tunnen olevani nyt suuressa pulassa. Minullahan on lapsi ! Lapselle kuuluu antaa ihana ja lämmin Joulu. Lapsi haluaa aattona riisipuuroa ja mantelin etsintää. Lapsi haluaa kuusen, jonka koristeiden paikkaa hän saa vaihtaa ainakin 10 kertaa. Lapsi haluaa päähänsä tonttulakin ja punaisen paidan. Katsotaan myös aaton lastenohjelmia. Lapsi haluaa ehkä soittaa Joulupukille !! Lapsi haluaa ulos pulkkamäkeen (mikäli on lunta) ja joulusaunaan (sinne minäkin !). Lapsi odottaa Joulupukkia saapuvaksi ja haluaa auttaa Pukkia lahjojen jaossa. Hän tieysti on ollut niin kiltti, että saa eniten lahjoja. Lapsi ei malta mennä lainkaan nukkumaan, koska haluaa leikkiä uusilla hienoilla leluillaan ja kun hän vihdoin nukahtaa sohvan nurkkaan, josta isi hänet kantaa sänkyyn, heräähän seuraavana aamuna liian aikaisin vain leikkiäkseen lisää. 
Huhhuh, onneksi minulle on vielä kuukausi aikaa tottua ajatukseen Joulusta. Ja onneksi Pikkuinen on tänä jJouluna vielä niin pieni, ettei ymmärrä koko Joulusta juurikaan mitään. Huhhuh, siis melkeinpä vuosi lisäaikaa, huhhuh.

Menipäs tämä posta nyt täysin aiheen vierestä. Tarkoitus oli ruotia marraskuuta, mutta tämä muuttuikin paniikkiin Joulusta.